Pazartesi, Aralık 19, 2016

Vietnam’da Mutlaka Gitmeniz Gereken 9 Yer

Güney Çin Denizi ile Laos ve Kamboçya sınırları arasında konumlanan uzun ve dar bir ülke olan Vietnam, kuzeydeki yemyeşil pirinç terasları ve ormanlık dağlardan, Orta Ovalar'ın pitoresk bereketli vadilerine kadar uzanan çarpıcı manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Vietnam turunuz boyunca tadına doyamayacağınız Delta ve güneyin güzel kumsallar, modern şehirler, sömürge kasabaları, geleneksel köyler, arkeolojik alanlar ve dünyaca ünlü adalarını gezilecek yerler listenize eklemenizde fayda var. Özellikle son yıllarda yurtdışı turları arasında da çok popüler olan Vietnam, bildiğiniz Uzakdoğu turları seçeneklerinden çok çok ayrı bir tatil deneyimi yaşatacak ve mistik dünyaların kapısını aralamanızı sağlayacak.
1-      Dalat
Dalat'ın bir zamanlar Vietnam imparatorları ve Fransız sömürgeler tarafından yaz tatilinde kullanmasının nedenlerinden bazıları, yıl boyunca serin hava ve puslu vadiler, gür çam ağaçları ve renkli çiçeklerle pastoral bir manzara sunmasıdır. Günümüzde, Vietnam'ın güney merkez yaylalarındaki bu büyüleyici şehir, aşırı sıcaklardan kurtulmak isteyenler için popüler bir destinasyondur. Fransız sömürge mimarisinin güzel bir örneği olan Dalat, fotojenik peyzajların ortasında yer alan villalarla da ziyaretçilerini büyülüyor.
2-      My Son
Vietnam'ın orta sahilinde Duy Phú Köyü yakınlarında bulunan önemli bir arkeolojik alan My Son’ın Vietnam gezinizde sizleri de büyüleyeceğine eminiz. Güneydoğu Asya'nın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan My Son, bir zamanlar Champa Krallığı krallarının, 4. ve 14. yüzyıllar arasında Shiva tanrısı Shiva'ya taptığı tapınakları inşa ettikleri dinsel Hindu törenlerinin önemli bir merkeziydi.
3-  Ho Chi Minh Şehri
    Güney Vietnam'daki Mekong Deltası yakınlarındaki Siagon Nehri boyunca uzanan Ho Chi Minh Şehri, Eskiden Saigon olarak bilinirdi ve Vietnam Savaşı sırasında Güney Vietnam'ın başkenti olarak görev yapmıştır. Bugünse Ho Chi Minh City, tarihi ve modern mekanların, canlı alışveriş, yemek ve gece hayatı karışımı ile ziyaret etmek için en güzel şehirlerden biri.


4-      Mekong Deltası
Yüzen pazarlar, rengarenk  meyve bahçeleri, pirinç ve şeker kamışı tarlaları, kuş kutsal alanları ve şirin köyler, Güneybatı Vietnam'daki Mekong Deltası'nda karşınıza çıkacak olan en güzel yerler. "Vietnam Çeltik Sepeti" olarak adlandırılan Mekong Deltası, Mekong Nehri tarafından beslenen kanallar ve akarsuların labirentiyle verimli hale getirilmiş bir tarım bölgesidir. Tayland Körfezi'nden Ho Chi Minh Şehrine uzanan Mekong Deltası, zengin tarlaları, bahçeleri, pirinç tarlaları ve balık çiftliklerinden ülkenin üçte birinden fazlasını beslemektedir.
5-      Nha Trang
Güney Vietnam'ın kıyılarında, Asya'nın en güzel koylarından birinde bulunan Nha Trang, popüler bir sahil tatil beldesidir. Pitoresk dağlar, plajlar ve yemyeşil adalar, turistler, Vietnamlılar ve tüplü dalgıçlar arasında en sevilen yerlerden biri haline geliyor. Tatil köyleri, palmiye ağaçları ve güzel mesire alanları ile bezeli Nha Trang, aynı zamanda eğlence ve su parkları, dalga havuzlarının da olduğu bir yer.
6-      Sapa
Dağlarla, pirinç teraslarıyla ve farklı Vietnam tepe kabileleriyle çevrili olan Hoang Lien Son Dağları'nda trekking yapmak ve pirinç tarlaları ile geleneksel köy turları yapmak için sıklıkla gezilen bir kasabadır. Kasabadan, dağ yürüyüşlerinde turistlere yardım eden ve yakındaki pirinç tarlalarını ve uzak köyleri keşfetmek için birçok organize turlar var. Bu turlar, gösterişli şelaleleri gezmek ve yerel kabilelerle birlikte yemek yemek gibi şeyleri organize ediyor.
7-      Hue
Vietnam'ın merkezindeki Perfume Nehri kıyısında bulunan Hue, bir zamanlar Nguyen hanedanının başkenti olarak hizmet etti. Bugün, bu muhteşem görkemli dönemin izleri şehrin mimarisi, kültürü ve mutfağında yansıtılırken, onu ayrıca Vietnam'da gezilecek en iyi yerlerden biri haline de getiriyor. Şehrin anıtlarının en ünlüsü Hisar Kalesi. Nehirdeki bir başka önemli dönüm noktası da şehrin resmi sembolü olan Thien Mu Pagoda.
8-      Hoi An
Güney Çin Denizi kıyılarında, Güney Orta Vietnam'da bulunan Hoi An, 2.000 yıl öncesinden kalma güzel ve eski bir şehirdir. Şehrin tarihi mimarisi, geleneksel kültürü ve tekstilleri onu Vietnam'da popüler bir yer haline getiriyor. Hoi An'nın kalbinde, kolayca dolaşacak kadar küçük olan atmosferik Eski Kent var. Eski Kent'in dar şeritleri, eski mimari, geleneksel ahşap evler ve giyim, ayakkabı, çanta, hediyelik eşya ve ısmarlama hizmetler satan yüzlerce terzi dükkanı ile kaplıdır.



9-      Hanoi
Hanoi'nin kalbinde, eski Vietnam ve Fransız sömürge mimarisinin açık hava müzesi olan Eski Mahalle, Vietnam Savaşı'nın bombalamalarına rağmen bozulmadan kaldı. Buradaki doğal ağaçlarla kaplı bulvarların arasında, açık pazarlara göz atabilir, şirin kafelerde kahvenizi yudumlayabilir ve Grand Opera House, Başkanlık Sarayı ve Saint Joseph Katedrali gibi önde gelen yerlerini gezebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder