Pazartesi, Ağustos 11, 2014

SEDİR (KLEOPATRA) ADASI

Seçimi de atlattık, sonucu hüsran ama şu anda bu konuyla ilgili konuşup da canımı sıkmak istemiyorum, biz vatandaşlık görevimizi yaptık, oyumuzu verdik.
Sonrasında ne yapacağımıza karar vermek kolay oldu, öncelikle Çamlı Köyü'nde Halil'in Yeri'ne kahvaltıya gittik, ardından hop atladık motorumuza  doğruca Sedir Adası'na...
Bu adanın özelliği, plajındaki çok nadir bulunan kumları ve adadaki tarihi alıntıları. Kumlar koruma altında, girip oturmak ya da kum almak yasak.
Adaya gitmek için Marmaris Muğla yolundan Çamlı Köyü'ne sapıyorsunuz. Yaklaşık 5 km sonra sağ tarafta ufacık bir iskele var o iskeleden ufak patpat motorlara bilet alıyorsunuz (kişi başı gidiş dönüş 15-TL), yaklaşık yarım saatlik bir deniz yolculuğundan sonra adadasınız, yine adaya girerken kişi başı 15-TL ödeyerek müze giriş bileti alıyorsunuz, müze kartları geçiyor bilginize. Önemli bir konu hakikaten doğası çok çok güzel, ancak pazarları aşırı kalabalık oluyor sıkılabilirsiniz, ve bütün şezlonglar tahta üzerinde sünger bile yok o yüzden ufak çaplı bir çin işkencesine maruz kalmanız muhtemel. ama suyun rengi o kadar güzel, kumlar o kadar farklı ki bir çok sıkıntıyı görmezden gelebilirsiniz :)
Sizinle çok da profosyonel olmayan bir kaç fotoğrafı paylaşıp azıcık da olsa izleniminiz olsun istiyorum:)




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder